OpenAccount https://members.bet365.com/Members/OpenAccount/

Valter Sirk

Zgodovina

PRIDELAVA


Idealna sončna lega vinogradov, lapornata tla ter preplet sredozemskega in alpskega podnebja so porok za kakovost naših vin.

Danes na naši kmetiji obdelujemo 6 ha vinogradov, zasajenih z 24000 trsi. Vključeni smo v integrirano pridelavo, saj kmetujemo v sozvočju z naravo. V naši pred kratkim zgrajeni vinski kleti letno pridelamo 35000-40000 steklenic vrhunskega vina. Posebno pozornost posvečamo avtohtonim sortam, saj našim vinom dajejo izvirnost, izostreno osebnost in prijazen značaj. Z njimi navdušujemo ljubitelje vinskih posebnosti, ekstremnih struktur in norih okusov. Naša vina odraža izrazito ravnovesje okusa, vonja ter svežine. Edinstvene kvalitete teh strukturnih vin pridejo še posebej do izraza v kombinaciji z vrhunsko kulinariko. Zato se prodajajo izključno v restavracijah in vinotekah.

ZGODOVINA KMETIJE


Družina Sirk se že nekaj rodov neprekinjeno ukvarja z vinogradništvom in vinarstvom.

Valter Sirk, ki kmetijo vodi danes, je lastno proizvodnjo začel leta 1991. Družinska kmetija ostaja zvesta rebuli in ostalim avtohtonim sortam(malvazija, tokaj-jakot), ki so briški ponos, odraz ljudi in terroir-ja. Dolgo časa je bila proizvodnja omejena la na slovensko tržišče, danes pa je usmerjena na evropski trg kot tudi na tržišča preko Oceana.

GORIŠKA BRDA


Goriška brda so gričevnat svet na skrajnem zahodu Slovenije, tik ob meji z Italijo.

Tu so nizki griči odprti proti Furlanski nižini, z višjih vzpetin pa pogled seže vse do Jadranske obale ter zasneženih vrhov dolomitskih tritisočakov. Med mnogimi slikovitimi vasicami te pokrajine je tudi Višnjevik. Vas, ki leži na vrhu 320 m visokega griča nad dolino potoka Reka, je prvič omenjena skupaj z gradom Rittersberg že v 13. stoletju. Danes velja za rojstni kraj najstarejše brike, zlatorumene rebule. Ta avtohtona sorta je svoje korenine pognala že pred dobrimi 700 leti.

Let us celebrate the occasion with wine and sweet words.

Plautus